miercuri, 26 mai 2010

Castelul Peles

Castelul Peleş este un castel din SinaiaRomânia, construit între 1873 şi 1914. Este considerat unul dintre cele mai frumoase din România şi din Europa.


Castelul Peleş este situat în Sinaia, pe Valea Prahovei, (la 44 km de Braşov şi la 122 km de Bucureşti), pe drumul european E60 (DN1). Pe calea ferată există numeroase trenuri care pleacă din Ploieşti sau Braşov cu destinaţia Sinaia.

Vizitatorii beneficiază de un tur extins al spaţiilor de la parter şi etajul I, cu ghidaj în cinci limbi străine. În luna noiembrie Castelul Peleş este închis pentru curaţenia generală.
Via

marți, 18 mai 2010

Constanta


Constanta, cel mai mare port romanesc si al doilea oras ca marime, este principala poarta de acces spre Marea Neagra si celelalte statiuni de pe litoral. gateway to other resorts.
Construit sub denumirea de Tomis, de greci in secolul al VI-lea i.e.n.ca un oras port. A fost mai tarziu dezvoltat de romani si I-a fost schimbat numele dupa imparatul roman Constantin. Aici a fost exilat poetul Ovid Octavian Agustus de catre imparat. Orasul a fost atacat si distrus de Avari in secolul al 7-lea si nu s-a re-dezvoltat pina in secolul 19 cand regele Carol a decis sa-l transforme intr-un port maritime si statiune turistica.
Constanta este usor accesibila cu masina (3 ore jumatate de condus de la Bucuresti), cu avionul, trenul (trenuri intercities de la si spre Bucuresti sau alte orase) si cu vaporul (182 mile marine de la stramtoarea Bosfor). Cele mai mari atractii turistice sunt: Cazinoul, Acvariul, Delfinariul si Planetariul.

Via

joi, 13 mai 2010

Mamaia

Cea mai mare statiune, cunoscuta sub numele de “Perla Marii Negre", este situata la cativa km. nord de Constanta. Are cel mai fin nisip si cea mai neteda plaja de pe intreaga coasta. Costruita special pentru vacantele familiilor, asigura o multime de posibilitati de amuzament si facilitati sportive: sporturi de apa (pe mare si pe lacul Mamaia), tenis, bowling, minigolf, biliard etc.

luni, 10 mai 2010

Viziteaza Drobeta Turnu Severin

Va recomand sa vizitati acest oras deoarece este un oras mic, dar foarte curat.
In cateva zile va fi gata una dintre cele mai mari garii din Europa, o gara foarte impunatoare si destul de moderna pentru Romania.
Puteti vizita portul de la Severin, Muzeul de Arta din Severin.

joi, 6 mai 2010

Delta Dunarii

Este un paradis natural, care se intinde la varsarea Dunarii in Marea Neagra, acolo unde fluviul isi incheie lunga calatorie de 2.860 km de la izvorul sau din Muntii Padurea Neagra din Germania.

Secole de-a randul, suprafata Deltei s-a extins datorita malului adus de fluviu, formandu-se astfel o retea de canale, de lacuri, de insule acoperite cu stuf, de paduri tropicale, de pasuni si de dune de nisip care acum acopera o suprafata de aproape 5.640 km2. Acest incredibil taram al apelor adaposteste peste trei sute de specii de pasari si nenumarate specii de pesti, de la sturioni la crapi si bibani, in timp ce varietatea de 1.150 de specii de plante cuprinde de la liane impletite pe trunchiurile copacilor in padurile de stejar pana la nuferi. Nu e, deci, de mirare ca UNESCO a desemnat Delta Dunarii ca fiind o Rezervatie a Biosferei.

Punctul de plecare pentru o aventura in Delta Dunarii este de obicei Tulcea, un oras aproape la fel de vechi ca si Roma, situat in apropiere de locul unde Dunarea se desparte in cele trei brate principale, deci unde incepe lunca. In Tulcea veti gasi hoteluri moderne si muzee de stiinte naturale ale Deltei. Orasul se afla la o distanta de 71 km (45 de mile) de Sulina, o asezare aproape la fel de veche, aflata la celalalt capat al bratului Sulina. Intre aceste doua puncte se pot face croaziere in timpul carora turistii pot admira, de pe confortabilele punti ale vaporaselor, flora, fauna si satele Deltei.

Optsprezece rezervatii protejate si zone tampon sunt raspandite pe tot cuprinsul Deltei. Puteti ajunge la ele strabatand canale inguste, trecand pe langa plauri acoperiti cu stuf si pe langa paduri, prin locurile in care pelicanii si cormoranii se aduna ca sa prinda peste. Daca doriti sa explorati acest tinut salbatic in liniste, inchiriati o barca cu vasle si plimbati-va pe canalele cele mai mici. In acest scop veti avea nevoie de un permis eliberat de rezervatia Biosferei.

Daca va opriti intr-un sat de pe malul apei, veti descoperi pescarii gatindu-si propria versiune a borsului rusesc la foc in aer liber. Cei care au gusturi mai rafinate pot incerca heringul de Dunare, crochete de morun sau nisetru prajit, care pot fi insotite de savuroasele vinuri locale Aligote, Muscat sau Merlot in restaurantele din Tulcea sau Sulina. Acest tinut salbatic al apelor va face sa descoperiti multe lucruri uimitoare. O excursie in Delta va ramane o amintire de neuitat din toate punctele de vedere.

Suprafata totala a Deltei Dunarii este de 4152 km2 din care 3446 km2 (82%) se gaseste pe teritoriul Romaniei. Ca marime este a doua in Europa dupa delta fluviului Volga, si a douazeci si treia din lume.

Rezulta din coordonatele mentionate ca prin Delta trece paralela de 45°, aceasta paralela are semnificatii climatice asociate cu un teritoriu de o mare diversitate (predominant amfibiu) influentat de Marea Neagra, a atras si a hotarat traseele de pasari migratoare, Delta Dunarii fiind locul de clocire sau iernare a sute de specii.

Configuratia geografica pastreaza caracteristicile deltelor, Delta Dunarii fiind o regiune plana (o campie aluvionara in formare) cu o inclinare mica de la est la vest (0.0006%).


Via.